Rendang van de BBQ

Rendang is een beroemd gerecht uit Indonesische van langzaam gestoofd rundvlees in kokosmelk en een rijke kruidenpasta gemaakt met kruidnagel, nootmuskaat, sjalotten, pepers, gember, laos en kurkuma. Er zijn zijn welke recepten en variaties mogelijk

Ingrediënten

  • 2 kilogram Runderriblappen
  • 800 ml Kokosmelk
  • 1 Limoen
  • 6 blaadjes Laurier
  • 2 stengels Citroengras
  • 2 theelepels Korianderzaad gemalen
  • 3 theelepels Gemalen Komijnzaad
  • 3 theelepels Kurkuma
  • 6 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel Zout
  • 3 Rode Pepers
  • 2 theelepels Trassi
  • 4 Grote Sjalotten
  • 4 eetlepels Geraspte Verse Gember
  • 4 eetlepels Zonnebloemolie

Bereiding

  • Verwarm de kamado naar een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Snijd de pepers, knoflook, sjalotjes zo fijn mogelijk, meng ze met het korianderzaad, komiinzaad, gember, trassi, zout, kurkuma, rasp en sap van de limoen en de olie zodat een gladde boemboe ontstaat.
  • Snijd nu de runderriblappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • Zet de Dutch Oven dan op het rooster en laat deze 5 minuutjes warm worden. Bak vervolgens de boemboe 5 minuutjes. Voeg daarna de blokjes vlees toe en bak deze 5 minuutjes mee. Giet er vervolgens de helft van de kokosmelk bij. Kneus de stengels citroengras en doe deze samen met de laurierblaadjes in de pan. Laat de deksel van de pan en sluit de deksel van de kamado.
  • Sluit nu alle lucht toevoeren van de kamado. Zorg ervoor dat de temperatuur van de kamado zakt naar ongeveer 120 graden en zet je schuiven vervolgens weer iets open, zodat de BBQ op deze temperatuur blijft.
  • Laat de Rendang nu ongeveer 2 uur rustig garen. Zorg ervoor dat je de temperatuur van de kamado in de gaten houdt, maar laat de deksel gesloten. Voeg na 2 uur de rest van de kokosmelk toe, roer alles even goed door elkaar en sluit de BBQ weer met de deksel. Laat de Rendang nu nog 2 uur rustig garen.
  • Bekijk na 4 uur hoe je Rendang er uit ziet. Het vlees is nu botermals, maar het is afwachten of het vocht genoeg verdampt is. Is dat niet het geval? Schep het vlees dan uit de pan en verhoog de temperatuur tot ongeveer 180 graden. Kook het vocht nu rustig in, tot het een mooie dikte heeft Voeg het vlees weer toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  • De Rendang is nu klaar om te eten. Serveer deze met witte rijst en wat gegrilde groenten. Eet smakelijk!

 

U kunt dit gerecht natuurlijk ook gezellig boven een vuurtje maken met een driepoot. En dan kunt u de tempratuur regelen met de ketting de pan hoger of lager te hangen.

Recommended Posts
0

Start typing and press Enter to search