Pulled pork is een stuk varkensvlees dat wordt gemarineerd om het vervolgens (Indirect) langzaam te garen. Daarna laat het vlees zich gemakkelijk uit elkaar trekken, iets waar de naam vandaag komt. Pulled pork is uit elkaar getrokken varkensvlees. Wat heerlijk samen gaat met een zelfgemaakte barbecuesaus en colesla op bijvoorbeeld een heerlijk broodje!
Ingrediënten:
– 1,2 kilo procureur
Barbecuesaus:
100 ml tomatenketchup
1 theelepel witte wijn azijn
1 theelepel sojasaus
1 theelepel worcestershire saus
1 eetlepel bruine suiker
Dry rub:
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
1/2 eetlepel cayennepeper
4 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels bruine suiker
½ eetlepel zout
1 eetlepel komijn
½ eetlepel tijm
Bereiding: (Ca. 8 uur)
– Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast.
– Dry Rub maken: Meng alle kruiden voor de dry rub en wrijf vervolgens het vlees in.
– Bereid je BBQ voor op indirect grillen tussen de 100 en 120 graden. (Probeer deze temperatuur de gehele tijd te behouden)
– Leg een Aluminium bakje onder de gril en vul dit met water. (Door het water at verdampt blijft het vlees extra mals, ook functioneert dit bakje als lekbak voor het vet)
– Leg het vlees op de grill en steek de vleesthermometer er in en doe de barbecue dicht.
– Zodra het vlees een temperatuur van ongeveer 72 graden heeft wikkel je het in aluminiumfolie. Steek vervolgens de thermometer aan de bovenzijde door de folie weer terug in het vlees en laat weer verder garen tot een kerntemperatuur van ca 92 graden
– Als het vlees de 92 graden is mag die er af, laat hem nog een half uur rusten in de folie.
– Barbecuesaus maken: Meng alle ingrediënten voor de barbecuesaus goed door elkaar met een lepeltje of kleine garde in een pannetje en verwarm deze. Zorg er voor dat de suiker helemaal is opgelost. Als die klaar is, laat je hem rustig afkoelen.
– Vouw de folie voorzichtig open en vang het vocht op. Deze kun je gebruiken om de barbecuesaus wat dunner te maken en meer smaak te geven.
– Leg het vlees in een schaal en trek met 2 vorken uit elkaar.
– Voeg vervolgens de barecuesaus beetje bij beetje toe aan de pulled pork tot je een smeuïge massa hebt.