Pico De Gallo

Pico de gallo is een saus uit de Mexicaanse keuken en de letterlijke vertaling staat voor “hanensnavel”. De reden hiervan is dat van origine de mensen dit gerecht eten tussen de duim en wijsvinger. Het is een mengsel van 8 gesneden tomaten en ui. De saus wordt vaak op smaak gemaakt met jalapeñopeper of serranopeper en limoensap.

Bereiding:
– Haal de zaadlijsten uit de 8 rijpe tomaten en snijd deze dan in kleine blokjes.
– Haal ook de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes.
– Snipper ook het uitje.
– Vermeng alle ingrediënten met elkaar in de grote kom. Pers het sap uit 2 limoenen en giet dit over de pico de gallo.
– Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout.
– Voeg een handvol gesneden verse koriander toe om de Mexicaanse pico de gallo te maken zoals deze hoort

Plaats de Mexicaanse pico de gallo in de koelkast totdat je klaar bent om deze bij een gerecht te serveren. Hoe langer de pico de gallo in de koelkast blijft staan, des te beter de smaken met elkaar gaan vermengen. (Je kunt de pico de gallo afgedekt 3 dagen in de koelkast bewaren)

 

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search