Paling

Paling
De paling, ook wel aal of vollediger Europese aal (Anguilla anguilla), is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis. Deze bruin tot grijsachtig gekleurde vis heeft een zeer langwerpig lichaam dat meer dan een meter lang kan worden. Door de karakteristieke lichaamsbouw, lage rugkam en nauwelijks zichtbare schubben is deze gemakkelijk van andere vissen te onderscheiden. Op grote schaal wordt paling bevist voor menselijke consumptie en is commercieel belangrijk. In Nederland is gerookte paling een gewilde delicatesse en in België is paling in ’t groen een gewaardeerd gerecht. Er zijn met Paling veel bereidingen mogelijk, hieronder is er kort een weergegeven in een Dutch Oven.

Ingredienten:
– 2 st. Paling
– Citroen
– Peper & Zout
– Verse kruiden (laurier, tijm, rozemarijn)
– Scheutje witte wijn

Bereiding (Dutch Oven):
– Allereerst snijdt u de paling in stukjes van ca. 5 cm
– Marineer deze stukken paling in een marinade van citroen, peper en zout.
– Bak de paling met een groot stuk roomboter op een niet al te hoog vuur goudbruin.
– Vervolgens voegt u de kruiden toe en een scheutje  goede witte wijn.
– Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel 15 min. sudderen.
U kunt de paling serveren met salade, knapperig brood en droge witte wijn!

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search