Open WBQA Nederlands Culinair BBQ-Kampioenschap

Tijdens het BBQ-Spektakel op 27 en 28 augustus vindt het Open WBQA Nederlands Culinair BBQ-Kampioenschap plaats! De teams laten hier hun culinaire BBQ-kwaliteiten zien, verwerkt in 6 gerechten.

Tijdens het Nederland kampioenschap is er ook gelegenheid voor de teams om eigen gemaakte gerechten te verkopen. Zondag is de dag van de beoordeling voor de BBQ-teams, vanaf 14.00 uur wordt ieder ½ uur een gerecht aan de jury aangeboden. Dit jaar hebben we als thema: BIER-BOER-BBQ! Dit betekent dat alle gerechten naast een Culinaire inslag ook een iets passends bij het thema moeten hebben. Van de 6 gerechten worden de basisingrediënten door de WBQA ter beschikking gesteld. Bij het laatste gerecht “Chefs Choise Dessert” hebben de wedstrijdteams een vrijere keus in het dessert dat ze gaan bereiden. Alleen zijn ze wel verplicht het vrijheidsbier Irish red te verwerken. Alle overige ingrediënten voor het Dessert worden dan ook door de teams zelf verzorgd. Ook hier geldt dat het gerecht van de BBQ dient af te komen.

Op zondag horen we bij de prijsuitreiking welk team de Achtste Open WBQA Nederlands Culinair BBQ-Kampioenschappen heeft gewonnen en met de eerste prijs van €500 naar huis gaat!

Deelnemende BBQ-teams 2022:
1. Dutch BBQ team
2. Five Q NL
3. Team Nul529
4. Betuwsche Barbecue Crew
5. BierBQ
6. Puur van het Vuur 
7.  Los Pollos Hermanos | “Huidig Nederlands Kampioen” |

 

Wilt u met uw BBQ-team meedoen? Schrijf jullie hier in!
Wedstrijdprogramma BBQ-teams / Wedstrijdreglement BBQ-teams

 
Ons Boerenerf
Ofyr
Innamood
Happy BBQ Tray
BBQ Flavour
Verstegen
Sebar
Pellerica
 
Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search