Eindelijk lente!
Het is zover. De lente is in zicht, Pasen komt eraan en iedereen gaat weer aan de slag met eieren. Met Pasen zijn dit normaal gesproken Paaseieren, maar ik praat altijd over mijn barbecue-eieren, dus mijn Eggs. Ik verkoop talloze prachtige barbecues, maar de Egg is mijn favoriet, terwijl de rest van de merken ook prima van kwaliteit is.
Als de lente komt geeft dat de mensen weer energie en hebben ze weer zin om van alles te ondernemen. Lekker naar buiten, de tuin in orde maken voor een tuinfeest etc. Over tuinfeest gesproken, leuke cadeaus om te geven zijn onze Tools. Kijk op de website voor leuke aanbiedingen en handige nieuwe barbecuetools.
Zorg, voordat het barbecueseizoen begint, dat er ook onderhoud wordt gepleegd aan de barbecue. Soms is het noodzakelijk om de schroeven een keer na te kijken, aan te draaien, alles weer een keer te oliën en eventueel wat vilt opnieuw te plakken.
Verzekeringstip van een WBQA Lid.
Ik zou graag een goede tip geven wat betreft de verzekering voor een toch best kostbare barbecue die in de meeste gevallen buiten in de tuin staat. Standaard is een barbecue niet meeverzekerd voor de inboedelverzekering, tenzij hij specifiek genoemd wordt onder zaken als tuinmeubelen, tuingereedschap en wasgoed. Geef dit dus goed door aan uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon!
Heb jij nog een goede tip, idee of aanbeveling en wil je dit graag delen, mail het dan naar info@wbqa.nl
Trip naar Ierland.
Ik wil jullie graag iets vertellen over mijn trip naar Ierland, naar de prachtige stad Limerick.
Limerick is de hoofdstad van de graafschap Limerick in de provincie Munster. De stad is het historische centrum van de regio en vervult tevens bepaalde regionale functies. De stad heeft 95.000 inwoners. Ik heb daar samen met andere leden van de WBQA een korte maar heel gezellige tijd gehad.
Een kort verslag.
Op vrijdagmiddag naar Ierland, Dublin, gevlogen en de verkeerde bus gepakt waardoor we pas vier en een half uur later, rond 17.30 uur, op de plaats van bestemming waren.
Natuurlijk wat gedronken en samen met de andere leden van de WBQA in een plaatselijke pub heerlijk gegeten.
Zaterdagmorgen 8.30 uur aanvang van de vergadering die duurde tot 16.30 uur.
Uiteraard na zoveel praten ook weer wat gedronken en toen zijn we vertrokken naar het huis van de World President. Dit bleek een echte range te zijn waar we een heerlijke Ierse maaltijd kregen aangeboden.
Zondagmorgen weer vroeg uit de veren (5.30 uur) om deze keer de goede bus te nemen om op tijd op het vliegveld te zijn zodat ik om 15.30 uur weer samen met mijn gezin aan de koffie zat. Het was dus kort maar krachtig.
Wat is er zoal besproken.
Nederland gaat het opleidingscentrum worden voor heel Europa!
Welke cursussen gaan er in de toekomst gegeven worden:
- Cursus Jury
- Cursus Table Captain
- Cursus Train the trainer
- Cursus WBQA Barbecue (2 dagen)
- Cursus Eventplanner. Planning opstellen en uitwerken voor events met jury.
De volgende punten werden behandeld en er werd over gestemd:
- Alles moet op borden gepresenteerd worden
- Minder regels
- De keuze om het vlees, de vis of groenten te kruiden vóór of na de bereiding hiervan, komt te liggen bij de teams. Het gaat erom dat de bereiding goed is, de smaak goed is en het er goed uit ziet. Wanneer het kruiden plaatsvindt is dus niet relevant bij de beoordeling.
- Het opmaken van de borden is wel belangrijk voor het totaal plaatje, maar is niet de belangrijkste factor.
- Op het evenement zullen enkel gehomologeerde juryleden zijn en zij zullen als “blind jury”optreden.
- Op het evenement loopt een incognito jury rond, die controle houdt op de werkplekken en de hygiëne.
- Het wordt toegestaan om op het evenement een gas BBQ te gebruiken omdat ruim 60% van de verkochte BBQ’s een gas BBQ is.
- De deelnemende teams bestaan minimaal uit 2 personen en maximaal uit 6 personen. Natuurlijk mag ieder team supporters meebrengen en kijkers zijn ook welkom in de tent.
- Elektriciteit mag enkel worden aangewend voor koeling en licht. Diskwalificatie geschiedt bij het gebruik van mixers en/of pureermachines.
- Table Captains worden aangesteld tijdens de jurering.
- Bij het evenement in Bremen zullen 10 managers worden aangesteld voor de gehele organisatie. Doel is om een manager-team samen te stellen met mensen uit diverse landen.
- De ruimte die ieder team krijgt toegewezen tijdens de wedstrijd is 6 meter breed en 5 meter diep.
Tot zover de punten die ter sprake zijn gekomen tijdens onze vergadering in Limerick.
Recept van de maand
Crostini met gemarineerde kip voor 8 personen. Dit recept is samengesteld door het team van Kookstudio Culinair Centrum.
Lees het uitgebreide recept op onze website.
Informatie over de cursussen.
De eerste Jury cursus zal worden gehouden op 30 april 2016.
Deze vindt plaats bij:
Hotel Restaurant Conferentiecentrum La Sonnerie
Nieuwstraat 45
5691 AB SON EN BREUGEL
Je kunt je hiervoor aanmelden via de site https://wbqa.nl/meld-je-aan-jury-worden/
Kosten voor NIET LEDEN van de WBQA bedragen € 85,00.
LEDEN betalen € 50,00.
Jurylid blijven kost per jaar € 20,00.
Voor de juryleden
Het is mogelijk een blouse met het logo van WBQA te kopen voor een aantrekkelijke prijs. Heb je interesse? Mail even naar info@WBQA.nl
Zoals je kunt lezen uit het bovenstaande zijn we heel hard aan het werk om de WBQA Nederland te laten groeien en we zijn er trots op dat we ook daadwerkelijk hard aan het groeien zijn. Heb je een goede kennis of familielid die het leuk zou vinden om ook deel uit te maken van deze mooie club met de echte BBQ roots en passie, maak hem of haar dan lid!
Zou je zelf ook actief mee willen doen met de WBQA laat het ons dan weten.
Heb je nog leuke recepten? Geef ze aan ons door en wij plaatsen ze.
WBQA is een vereniging VOOR en DOOR de leden.
Ik wens jullie een fantastisch begin van het BBQ seizoen en hoop dat jullie gezellige Paasdagen zullen hebben.
Met vriendelijke groet,
Wim Vink