Twee dagen Nationaal BBQ-Spektakel

Ook dol op BBQ’en? Benieuwd naar de nieuwste trends en culinaire hoogstandjes? Kom dan op 27 & 28 augustus 2022 naar het vrij toegankelijke Nationaal BBQ-Spektakel bij La Sonnerie in het Brabantse Son. Met topkoks die de lekkerste gerechten presenteren en de nieuwste BBQ-trends. Onderdeel van het Nationaal BBQ-Spektakel zijn de Open WBQA Nederlands culinair BBQ-Kampioenschappen. (Inter)nationale teams nemen het tegen elkaar op om uit te maken wie er uiteindelijk zondag 28 augustus gekroond mag worden tot de WBQA Nederlands Culinair BBQ-Kampioen! Het gratis te bezoeken spektakel begint beide dagen om 13.00 uur.

WINACTIE: BBQ-Flavour, Tafel-BBQ set
Tijdens het evenement kunnen mensen kansen maken op de Tafel-BBQ set van BBQ-Flavour. Uit de verkochte lotjes wordt een winnaar getrokken!

Het programma

Zaterdag 27 augustus:

14.00 – 17.00 uur: Diverse BBQ-workshops
Tijdens het BBQ-Spektakel worden er verschillende workshops gegeven, Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Klik hier voor meer info. 


Vanaf 13.00 uur: Open voor publiek en gratis toegankelijk!
BBQ-Spektakel voor jong en oud en een must voor alle BBQ-liefhebbers in Nederland, België en ver daarbuiten met livemuziek en diverse culinaire presentaties.


13.00 – 18.00 uur Het BBQ-Spektakel
Het Spektakel is voorzien van diverse stands waar verschillende producten worden bereid, verkocht en gepromoot. Ook zijn er zijn demonstraties en workshops van Rielse Reuzen, Sebar, Barbecueplein, Inamood, BBQ-Flavour, Happy BBQ Tray en EigenZwijnze Worst. Tevens zijn aanwezig Smokey Bandit Smokers, La Sonnerie met hun Jamaicaanse Kip en La Trappe bieren en een coctailbar!


13.00 – 18.00 uur De BBQ-teams
De BBQ-teams zullen op zaterdag en zondag aan het Open WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ’en meedoen. Tijdens dit kampioenschap kunnen de teams hun eigen BBQ-hapjes en gerechten aan het publiek verkopen.

Deelnemende BBQ-team aan de wedstrijd zijn: Dutch BBQ team, Team Anoniem, BierBQ, BBQ team Laurentius, Los Pollos Hermanos, Team Nul529, WQ4U, BBQ Smoke on the Wild Side, Wettels on Fire Belgium en Five Q NL


18.00 – 21.00 uur Begin VIP BBQ-Diner
Natuurlijk wordt de dag van het BBQ-Spektakel ook culinair afgesloten met een VIP BBQ-Diner.
Ticket hiervoor is noodzakelijk. Klik hier voor meer info. 


20.00 uur Begin van AfterParty
De AfterParty is natuurlijk voor iedereen gratis toegankelijk en is onder begeleiding van de BBQ-Band uit Son en Breugel!

Zondag 28 augustus:

13.00 uur Open voor publiek en gratis toegankelijk!
BBQ-Spektakel voor jong en oud en een must voor alle BBQ-liefhebbers in Nederland, België en ver daarbuiten met livemuziek en diverse culinaire presentaties.


13.00 – 18.00 uur Het BBQ-Spektakel:
Het Spektakel is voorzien van diverse stands waar verschillende producten worden bereid, verkocht en gepromoot. Ook zijn er zijn demonstraties en workshops van Rielse Reuzen, Sebar, Barbecueplein, Inamood, BBQ-Flavour, Happy BBQ Tray en EigenZwijnze Worst. Tevens zijn aanwezig Smokey Bandit Smokers, La Sonnerie met hun Jamaicaanse Kip en La Trappe bieren en een coctailbar!


13.00 – 18.00 uur BBQ-teams
De BBQ-teams doen mee aan het Open WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ’en. Tijdens dit kampioenschap kunnen de teams hun eigen BBQ-hapjes en gerechten aan het publiek verkopen. Zondag is de dag van de beoordeling voor de BBQ-teams en vanaf 14.00 uur wordt ieder ½ uur een gerecht aan de jury aangeboden. Van de eerste vijf gerechten worden de basis-ingrediënten door de WBQA ter beschikking gesteld. Ze maken hier voor 6 gerechten (waarvan 1 vegetarisch) en de inlevertijden zijn elk ½ uur.


14.00 – 17.00 uur
om 14.00 uur wordt het eerste- en om 16.30 uur het laatste gerecht aan de jury aangeboden.
Wedstrijdprogramma BBQ-teams / Wedstrijdreglement BBQ-teams


18.30 uur Prijsuitreiking


19.30 uur Einde

 

SAMEN TEGEN CORONA!

Activiteiten voor iedereen

alle info voor alle activiteiten.

Nederlands kampioenschap

Alle info Nederlands Kampioenschap.

VIP BBQ-Diner

Alle info Vip BBQ-Diner.

Workshops

Alle info verschillende Workshops.

BBQ-Teams

Alle info voor BBQ-teams.

Ons laatste Spektakel!

Activiteiten voor iedereen!

Het hele gezin is welkom! Er is livemuziek, workshopsen diverse culinaire presentaties. Tevens worden de nieuwste trends gedemonstreerd met o.a. de nieuwste PrimoGrill Demo auto. Natuurlijk kunt u de aanwezige topkoks van alles vragen én volop genieten van de heerlijke barbecuehapjes. Het Nationaal Barbecue-spektakel is er voor iedereen!

Wat valt er zoal te beleven tijdens dit zomerse weekend. Diverse belangrijke BBQ specialisten geven acte de présence. Niet minder spectaculair is de Primo Demo Truck voor smakelijke BBQ-demonstraties. Verder laten Solina Netherlands met het fameuze merk Apollo en de Smokey Bandit Pellet Smoker zien wat er allemaal op barbecuegebied mogelijk is.

Een ander hoogtepunten vormen de diverse workshops.

Deelnemers

BBQ-teams kunnen zich via deze link aanmelden.

De volgende BBQ-teams hebben afgelopen keer deelgenomen aan Open WBQA Nederlandse Culinair Barbecue Kampioenschappen:
1.  The Moonshine Bastards
2.  Five Q
3.  The Smokey Devils
4.  Team BierBQ
5.  Dutch BBQ team
6.  Los Pollos Hermanos
7.  WQ4U
8.  Lock, Stock and Two Smokin’ Barrels
9. Wild hogs

Teams vinden hier meer info, het wedstrijdreglement vind je hier

VIP BBQ-diner

Op zaterdag 28 augustus wordt eveneens het jaarlijkse Culinair VIP BBQ diner gehouden. Tijdens dit diner wordt u culinair verwend met 5-gangen gerechten die alleen op de barbecue zijn bereid en dit jaar door Henrik Hansen, gerenommeerde Deense sterrenkok en WBQA jurylid.

De muzikale begeleiding wordt verzorgt door Martin Stone (http://www.martinstone.nl)
Heeft u interesse hieraan deel te nemen? Klik hier voor meer informatie en/of te reserveren.

Heeft u ook interesse om tijdens het BBQ-spektakel op het evenement te staan en/of reclame te maken?
Kijk hier voor enkele mogelijkheden of laat het ons weten via marketing@wbqa.nl of bel 06-53 80 76 09

 
Ons Boerenerf
Ofyr
Innamood
Happy BBQ Tray
BBQ Flavour
Verstegen
Sebar
Pellerica
 

Lid worden?

Meld je aan!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

0

Start typing and press Enter to search