Lomo al trapo

Lomo al Trapo is een recept uit Zuid Amerika

Ingrediënten:

– 1 ossenhaas
– 2 kilo zout
– 2 eiwitten
– verse kruiden
– 1 schone doek (bv hydrofiele luier of katoenendoek)
– slagerstouw

Werkwijze:

Meng het zout met het eiwit, dit zorgt ervoor dat het zout wat aan elkaar plakt en maakt het oprollen makkelijker.
Leg de doek op de tafel en maak met het zout een vierkant van 8 mm dik. Bestrooi het met kruiden naar wens. Hier gebruik ik gewoon vers gemalen peper, maar oregano of diverse verse kruiden is ook lekker. Leg de ossenhaas op het zout.

Vouw het doek nu dicht als een enveloppe. Rol nu het vlees strak op.
Bindt de rol dicht met slagerstouw. Knip de touwrestjes af.

Steek de briketten of houtskool aan met de starter en wacht tot de briketten allemaal branden. Leg de rol nu direct op de briketten.

lomo al trapo05 lomo al trapo06

Na 8 minuten kan de ossenhaas omgedraaid worden.
Na 7 minuten op de ander kant heb ik de kerntemperatuur gemeten, deze moet 45 C zijn.

lomo al trapo08

Haal de ossenhaas van het vuur en klop alle brandende briketten eraf. Sla de zoutkorst open en haal de ossenhaas eruit en borstel het zout eraf.

Eet smakelijk!

 

bron: Christian Siegers

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search