Lokale Culinaire BBQ-wedstrijden

WBQA organiseert landelijk lokale Culinaire BBQ – wedstrijden.

Ben jij die Culinaire BBQ-er die ook wel eens aan een BBQ-wedstrijd wil mee doen?
Dan zoekt de WBQA jou, wij zoeken leuke evenementen waar het ook leuk gevonden wordt om lokale WBQA culinaire BBQ-wedstrijd te organiseren

De WBQA zoekt deze initiatieven en wil daarbij ook graag helpen.

Waarom?
Wel het buitenleven is steeds meer in trek, en daar willen wij als WBQA op inspringen om de “amateur” BBQ-er ook eens te laten proeven hoe een BBQ-wedstrijd in elkaar steekt.
Eigenlijk willen wij die twijfelaar eens rustig mee laten doen aan een wedstrijd zonder dat hij of zij meteen door de mand valt als amateur. Wij willen deze mensen juist meer zekerheid geven dat er meer in ze zit dan alleen maar een speklapverbrander.

Daarom zullen de lokale wedstrijden niet meetellen voor het klassement van het “WBQA Nederlands Kampioenschap Culinaire BBQ-en” deze hebben een laagdrempelig karakter.
Een wedstrijd waar ook de BBQ-hobbyisten de kans krijgen hun BBQ-kunsten aan een officiële jury te laten toetsen. Ook niet WBQA leden mogen dus meedoen aan deze wedsstrijd. Wellicht wordt hier de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinaire BBQ-en ontdekt!?


Wedstrijdreglement:
Het wedstrijdreglement is aangepast op basis van een 1-daags lokaal evenement.
Het zogenaamde culinaire barbecueën (compleet met Side Dishes) moet hier centraal staan. Door het laagdrempelig karakter krijgen ook de hobbyisten de kans hun barbecue kunsten aan een officiële jury te laten toetsen. En wie wil dit nou niet, een vakoordeel over jouw BBQ-kunsten.

De gerechten zullen blind worden beoordeeld door gecertificeerde WBQA juryleden en per gerecht zullende de winnaars bekend worden gemaakt.
Kleine uitleg bij het blind jureren; alle gerechten worden op een bord geserveerd welke een unieke code krijgt, hierdoor weet de jury niet van wie het bord afkomstig is en zal het jureren dan ook eerlijk gebeuren.

Het is de bedoeling dat het vooral gezellig is met een klein professioneel karakter, immers de producten moeten bereid worden zoals de opdracht aangeeft. Zoals gezegd gezelligheid en plezier in het BBQen moet voorop staan!

Zijn er Mensen, organisaties of BBQ-teams die interesse hebben om zelf een lokale WBQA Culinaire BBQ-wedstrijd te organiseren?
Laat het ons dan weten! De details zijn terug te vinden op: https://wbqa.nl/organiseren-lokale-culinaire-bbq-wedstrijden of stuur een mail naar info@wbqa.nl

  

 

 

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search