LiebFeuer hoogwaardig houtskool

LIEBFEUER is opgericht door Obi Ejiofor, Gabriel Löwe en Erhan Gunay. Hun doel was om hoogwaardige houtskool te produceren voor de Europese markt, uitsluitend gemaakt van duurzaam gemaakt van hardhout uit Afrika.

Erhan Gunay, lid van de Europese houtskoolclub, merkte een marktkloof op voor hardhoutkolen van hoge en constante kwaliteit. Hij wendde zich tot Gabriel Löwe, eigenaar van de rechten op de ETGO dubbele retortoven. Samen besloten ze om deze technologie te gebruiken om houtskool te produceren in Nigeria, waar soms de beste hardhoutsoorten groeien. Dus een hogere kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd zijn. Ze benaderden vervolgens Obi Ejiofor, die eigenaar is van het land in Nigeria om zijn eigen boomplantage te laten groeien, waardoor een duurzame aanvoer van hout wordt verzekerd.

In mei 2017, na enkele jaren van constructie, is de houtskoolfabriek in het oosten van Nigeria, voltooid. Het is de eerste houtskoolfabriek in zijn soort in Nigeria, waarbij een dubbele retort-oventechnologie wordt gebruikt.

Dual retort-technologie betekent dat er geen externe energie aan de productie hoeft te worden toegevoegd. De energie die wordt gegenereerd door het verbrandingsproces in de ene kamer wordt in de tweede kamer geleid en gebruikt voor het bakken. De uitgestoten gassen worden ook gerecycled als energiebron; Als gevolg hiervan is het productieproces 98% emissievrij en bijna CO2-neutraal. De afgewerkte houtskool heeft een maximaal vochtgehalte van 5%, dat het hele jaar door constant is. Om deze norm te garanderen, bevindt het hout zich vóór de pyrolyse in een droogkamer opgeslagen.

 

Alle deelnemers aan het Open WBQA Nederlands culinair BBQ Kampioenschap krijgen houtskool van LiebFeuer beschikbaar gesteld.

 

Elosgroup
Hudsonweg 3
5928 LW Venlo

+31 (0) 77 303 01 21

info@elosgroup.eu
www.elosgroup.eu

 

 

 

 

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search