4 personen
Lamsschouder met asperges en aardappeltaart uit de Big Green Egg
Benodigdheden:
– 1 st lamsschouder
– 10 bl salie
– 1 eetl knoflookolie
– 2 tak tijm/rozemarijn
– 2 eetl olijfolie
– peper/zout
– 1 kg asperges
– 60 gr roomboter
– vel cederhout
– ijzerdraad dun
– zout
– 600 gr charlotte aardappels
– 120 gr geraspte gryere kaas
– 2 st sjalot
– 100 gr gerookte spekjes
– 1 theel. kerriepoeder
– knoflook olie
Voorbereiding:
- Steek de Big Green Egg op tijd aan en zorg dat deze op 150 °C is
- Snijd de lamsschouder van de binnenkant uit
- Hak de kruiden en wrijf de lamsschouder er mee in (binnenkant)
- Bint de schouder op
- Kook de asperges in 5 min gaar en laat nagaren in het vocht
- Laat de asperges uitlekken op een handdoek
- Week het cederhout vel in water en knip dit op lengte, smeer deze in met olijfolie
- Leg de asperges erop en bint dit met twee ijzerdraadjes bij elkaar
- Schil de aardappels en was ze kort af met water zodat het zetmeel er in blijft
- Schil de sjalot en rasp deze met de aardappel in de keukenmachine
- Meng dit met de kaas en de spekjes en breng op smaak
- Vet een vuurvast bakje in en druk daar het aardappelmengsel in
Bereiding:
- Leg de schouder in de BBQ en gaar deze 45 min
- Zet dan het aardappel bakje erbij dit nog 25 min
- Leg dan de asperges erbij en dan nog 10 min laatste 3 min de boter er op leggen
Eet smakelijk!
Restaurant de Gertruda Hoeve
Evert Thielen
Recente Berichten