Lamsbout met muntsaus

Een mooi Paas of kerstgerecht, absolute aanrader. Waanzinnig van smaak.

Ingrediënten voor de muntsaus:

250 ml sterke kippenbouillon
30 gr. verse muntblaadjes fijngehakt
vers uitgeperst citroensap (naar smaak)
250 ml crème fraîche of room
2 el  witte droge vermouth
Peper en zout
2 tenen gehakte knoflook
1 el  bruine basterd suiker

Allesbinder om de saus dikker te maken

Bouillon aan de kook brengen samen met de crème fraîche
Rest van de ingrediënten toevoegen, en op laag vuur 10-15 min laten pruttelen.

Binden met allesbinder, tot een stevigere saus.

Recept voor de Lamsbout:

1 kg Lamsbout zonder been
4 tenen knoflook  gehalveerd
Grof zout
Verse zwarte peper

Lamsbout kruiden met zout en peper, sneetjes maken in de lamsbout, en daar de gehalveerde knoflookteentjes instoppen.

BBQ klaarmaken voor indirect en direct, 150 graden Celsius.Laat de lamsbout garen tot 56 graden Celsius intern.

De bout kan nog even gegrild worden voor een mooiere kleur.

 

bron: Christian Siegers

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search