Kreeft

Kreeft
Kreeft is een infraorde van kreeftachtigen die behoort tot de orde tienpotigen. Tot deze infraorde behoren dieren zoals de zeekreeften en de rivierkreeften. Kreeft is een culinair hoogstandje wat je waarschijnlijk niet zo snel zelf zult gaan klaarmaken. Toch is het een stuk makkelijker dan het lijkt en zou je het eigenlijk gewoon een keer moeten proberen. Geniet aan tafel van de exclusieve smaak van de kreeft en serveer het met een frisse salade en lekkere sausjes. Echt een gerecht om indruk te maken als je gasten krijgen.

Ingrediënten:
– 1 of 2 kreeften uit de Oosterschelde
– Ruime pan met kokend water
– Bak ijswater
– Mix smaakmakers

Bereiding:
– Bereid de BBQ voor op direct grillen
– Dood de kreeft, doe dit door met een mes door de kop te steken.
– Vul een ruime pan met water – de kreeft moet kopje onder kunnen.
– Voeg een smaakmakende mix van bijv. knolselderij, tijm, rozemarijn en peperkorrels toe.
– Blancheer de kreeft zo’n 3 minuten in het kokende water.
– Stop hem na het blancheren direct in een bak ijskoud water om het garingsproces te stoppen.
– Na het afkoelen kun je de kreeft(en) halveren.
– De gehalveerde kreeft hoeft nu alleen nog 4-6min gegrild te worden op de BBQ
– De kreeft is klaar, serveer met een frisse salade!

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search