Korte terugblik nationaal BBQ-Spektakel 2017

In het laatste weekend van augustus was het dan weer zover. Het nationaal BBQ-Spektakel vond weer plaats bij Kloosterhotel La Sonnerie te Son.
Tijdens deze zonovergoten dagen hebben we weer veel WBQA-leden mogen verwelkomen en hebben naar verwachting ongeveer 2000 bezoekers ons evenement bezocht.

Op zaterdagochtend waren de teams nog druk bezig geweest met de opbouw en de voorbereidingen, maar in de middag was men druk in de weer met de ingelaste BBQ wedstrijd; Het bereiden van Cervena Boerderijherten vlees.
We waren trots op het feit dat we een workshop “Vis op de BBQ” door Henrik Hansen uit Denemarken hebben kunnen organiseren, welke dan ook in zijn geheel volgeboekt was.

Het inmiddels trationele VIP-diner op zaterdagavond had veel inschrijvingen opgeleverd. Verschillende BBQ teams hebben ons geholpen ook hier een succes van te maken.

Uiteraard was de zondag dé grote dag en was de spanning bij de BBQ teams goed te merken. Verschillende teams waren dan ook al voor zonsopgang begonnen met de voorbereidingen. Om 13:00 uur moesten de eerste gerechten worden ingeleverd en rond 17.00 uur het laatste gerecht, Chef’s choice. Onze zeer ervaren en deskundige jury beoordeelde dan ook ieder bord blind wat uiteindelijk The Flaming Tastemakers tot Nederlands kampioen WBQA Culinair BBQ-en 2017 maakte.  BBQ Team Dutmella won de publieksprijs.

 

 

 

In de middag gaf Jeroen Hazebroek de Workshop “BBQ-en door de eeuwen heen”. Samen met de vele stands van o.a Cervena Hertenvlees, Apollo sausen en kruiden, Ons BoerenErf, Pizzacraft, PrimoGrill, Smokey Bandit BBQ, BBQ wacht en Big Green Egg plein was het wederom een heel druk bezocht en super geslaagd weekend waarin gezelligheid centraal stond en er meer dan genoeg te zien én te proeven was.

 

De WBQA wil dan ook haar leden bedanken voor hun aanwezigheid en de uitgebrachte stemmen voor de Publieksprijs. Onze spreaker Peter van den Boogaard die het weer tot een geheel praatte.  Eveneens bedanken wij graag onze vrijwilligers die op de achtergrond veel werk verzet hebben en een hele grote pluim voor onze Juryleden die in staat bleken zelfs in zo’n professionele wedstrijdveld op een juiste wijze te jureren. Chapeau!!

Nogmaals allen hartelijk dank en graag tot volgend jaar!!

Wim Vink
President WBQA Nederland

 
 
Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search