Irish stew met Guinness uit de Dutch Oven

Ingrediënten:

2 kg (Iers) rundvlees
1 pint Guinness draft
1 groene paprika
4 teentjes knoflook
8 aardappels middel
4 rode ui
5 wortel (bospeen)
3 blaadjes laurier
1 el peper
1 el zeezout
3 el bloem
2..3 takjes rozemarijn
700 ml runderbouillon
250 gr pruimen zonder pit
2 tl tomaten puree
Bereiding:
 
• vijzel peper en zout
• bak het vlees aan met peper & zout
• voeg ui en knoflook toe en fruit dit aan
• voeg bloem toe en schep het direct om
• voeg alle andere ingrediënten toe behalve aardappel en paprika
• voeg 1 pint Guinness draft toe
• bouillon totdat alles onder staat
• laat stoven op de barbecue, direct op de houtskool op medium hitte en ieder uur een keer doorscheppen
• laatste uur de aardappels en paprika erbij
• Indien er te veel vocht verdampt is dit aanvullen met bouillon of bier.
Opdienen in een diep bord of kom, serveer het met een lekkere pint Guinness of Ierse whiskey!
Bainigí sult as bhur mbéile 
 
Sláinte!
bron: Camiel de barbecueman
Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search