De indirect methode is eigenlijk alleen toepasbaar als je de barbecue kunt afsluiten met een deksel. Het is vergelijkbaar met braden, maar met de extra voordelen van het barbecuen; de smaak. Het ziet er net zo uit als een gerecht uit een oven.
De warmte stijgt omhoog, weerkaatst terug van het deksel. Zo wordt het eten langzaam en gelijkmatig aan alle kanten gaar. De recirculerende hitte werkt net zoals een convectie oven dus het is niet nodig het eten om te draaien.
Gebruik de indirect methode voor eten dat 25 minuten of meer grilltijd nodig heeft of voor eten dat kwetsbaar is als je het direct boven de hittebron zou bereiden. Daar waar het eten, bij de directe methode zal uitdrogen of geheel verschroeien, krijg je met de indirecte methode mooi mals en zacht vlees. Deze methode is uitermate geschikt voor langzaam garen (slow cooking) van grote braadstukken, ribstukken, hele kippen, kalkoenen, en andere grote stukken vlees, maar ook tere stukken visfilets.