Hele gegrilde zalm

Recept voor een hele gegrilde zalm

Aanbevolen door Santa Maria Sausen www.santamariaworld.com

Prachtig gegrilde zalm met de smaak van geroosterde knoflook, spek, pittige chili en een fris accent van limoen en koriander.

Ingrediënten:

  • 1,5 kg zalm, aan één stuk met vel
  • 1,5 theelepel zout
  • 0,75 dl Santa Maria BBQ Sauce Roasted Garlic
  • 300 gram bacon
  • 1 limoen
  • een halve chilipeper
  • 5 lente uitjes
  • een half bosje koriander

Bereidingswijze:

  1. Bestrijk de zalm met de BBQ Sauce Roasted Garlic.
  2. Gril de zalm op de huid. Gebruik een matig vuur en doe een deksel op de bbq. De zalm is na ongeveer 25 minuten gaar.
  3. Snijd de bacon in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan.
  4. Snijd de limoenen in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak het fijn. Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes.
  5. Haal de zalm van de grill als hij gaar is en strooi de chilipeper, de limoen, de bacon, de koriander en de lente-uitjes gelijkmatig over de gegrilde zalm. Serveer de zalm.

 

0

Start typing and press Enter to search