Grand Amsterdam Open BBQ contest
Lokale WBQA Culinaire BBQ – wedstrijd
Tijdens markt van 1001 smaken, 8 oktober 2017

Op zondag 8 oktober wordt vanaf 11.00 uur, tijdens de Markt van 1001 smaken op het Food Center in Amsterdam, de Grand Amsterdam Open BBQ Contest gehouden. Deze lokale WBQA culinaire BBQ – wedstrijd kan door alle bezoekers van de bekendste en belangrijkste groothandelsmarkt in Nederland worden bezocht. Deze lokale wedstrijd zal niet meetellen voor het klassement van het WBQA Nederlands Kampioenschap Culinaire BBQ-en maar heeft een laagdrempelig karakter waar ook de hobbyisten de kans krijgen hun barbecue kunsten aan een officiële jury te laten toetsen. Wellicht wordt hier de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinaire BBQ-en geboren…..

Bij de Markt van 1001 smaken staan ongeveer tachtig marktkramen met een gevarieerd, multicultureel en betaalbaar aanbod van lekker eten. Uit alle windstreken zijn er (h)eerlijke en exclusieve producten te proeven en te kopen. Het evenement vindt plaats in het voormalig veiling gebouw, nu rijksmonument de Markthal, en is dus altijd droog! Ook is er voldoende parkeergelegenheid! Naar verwachting komen er ca. 6000 bezoekers die dag.

 

 

Adres: Jan van Galenstaat 4, Amsterdam
Buurt: Frederik Hendrikbuurt
Website: https://www.facebook.com/pg/marktvan1001smaken/
https://www.flickr.com/photos/135890688@N07/29850856852/in/photostream/
Datum: zondag 8 oktober 2017
Tijd: 11.00-17.00 Opzetten en afbreken kan alleen op zondag 8 oktober.

Wedstrijdreglement:
Het wedstrijdreglement is aangepast op basis van een 1 daags lokaal evenement.
Het zgn. culinaire barbecueën staat centraal en deze wedstrijd zal niet meetellen voor het klassement van het WBQA Nederlands Kampioenschap Culinaire BBQ-en maar door het laagdrempelig karakter krijgen de hobbyisten de kans hun barbecue kunsten aan een officiële jury te laten toetsen.

De gerechten zullen (blind) worden beoordeeld door gecertificeerde WBQA juryleden en per gerecht zullende de winnaars bekend worden gemaakt. De prijsuitreiking is in principe om 17.00 uur en de overall 1e prijswinnaar krijgt eveneens een geld bedrag van € 150,00.

 

Verkoop gerechten:
Tijdens deze zondag is er overall wat te proeven en er is geen verkoop voor de deelnemende teams aan het publiek. Laten proeven mag natuurlijk wel.

Condities:
Inschrijfgeld voor de deelnemende BBQ-teams is € 75,00 per team welke uiterlijk 1 maand voor aanvang wedstrijd aan de WBQA betaald dient te zijn. Minimaal aantal deelnemende wedstrijdteams is 8 stuks.

Opbouw en briefing:
De op- en afbouw is uitsluitend mogelijk op zondag 8 oktober. De teams staan buiten, in de buurt van de ingang van Markt van 1001 smaken. U dient rekening te houden dat het terrein volledig verhard is en dat er geen haringen in de grond kunnen worden aangebracht. Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, Brandblusser, Houtskool, werktafels…….

Voor de wedstrijd worden door de organsiatie gemerkte borden ter beschikking gesteld.

Een team krijgt minimaal een ruimte van 4 x 5 meter tot zijn beschikking. Alle bij het team behorende tenten en accessoires dienen zelf te worden meegebracht en binnen deze ruimte worden opgesteld. Afwijkende maten zijn mogelijk en dienen minimaal 4 weken voor aanvang van de wedstrijd aan de organisatie aangevraagd te worden.

Op de wedstrijddag zal het wedstrijdterrein vanaf 09.00 uur alleen nog maar te voet bereikbaar zijn. Om 09.15 uur is de samenkomst van de BBQ-teams, hier dient de teamleider verplicht bij aanwezig te zijn. De hoofdjury zal alle vragen omtrent de lokale wedstrijd kunnen beantwoorden, ook zal de uitreiking vlees, vis en gevogelte plaatsvinden.

Op zondag 8 oktober dient het 1e gerecht om 12.00 uur te zijn ingeleverd. Volledige wedstrijdschema wordt 1 maand vooraf bekend gemaakt. Prijsuitreiking staat gepland om 17.00 uur.

Geinteresseerde BBQ-team voor deelname aan deze wedstrijd kunnen zich vanaf nu bij de WBQA inschrijven.

0

Start typing and press Enter to search