Gezellige winterbarbecue tijdens de WBQA ledendag

Geheel in lijn met het thema winterbarbecue lag er zondagochtend 16 december een laagje sneeuw op de barbecues bij Boerengoed in Enspijk. Gelukkig niet zoveel dat het voor overlast zorgde voor de deelnemers aan de WBQA ledendag, maar wel genoeg om samen met de mooie kerstversiering voor een gezellige winterse sfeer te zorgen.

Na een speciale introductie voor de nieuwe leden die dit jaar lid zijn geworden, ging om 15.00 uur de ledendag van start. Bij binnenkomst zag men Mona Leone en Chris Sandford al vrolijk met zout strooien. Chris is bekend van televisie en een echte artiest. Naar hem kijken terwijl hij vertelde over grillen à la planche was zeer onderhoudend. En lekker, want natuurlijk mocht iedereen daarna proeven hoe smakelijk de gerechten van de plancha grillplaat zijn.

In de tussentijd was het barbecueteam al begonnen met de voorbereidingen voor het kerstdiner. De hele ochtend was al hard gewerkt om de wintergroenten schoon te maken voor de geroosterde groenten bij het hoofdgerecht. Buiten werd de eendenborst op de barbecue gelegd door Henrik Hansen, speciaal overgekomen uit Denemarken om te koken tijdens deze ledendag. Ook barbecuekoks Bart van de Vossenberg en Jeffrey Vergunst hadden er zin in. Op hun grote barbecuerooster lagen o.a. de poussins (piepkuikens) en ribeye. Bianca Steenis maakte intussen een heerlijk runderstoofpotje voor bij het hoofdgerecht. Barbecuekok Jeroen Hazebroek hield zich bezig met het klapstuk van het kerstdiner, drie grote kerstkalkoenen, uiteraard bereid op de barbecue. Tijdens de bereiding van de gerechten op de barbecue kon iedereen bij de barbecuekoks terecht om te kijken, uitleg te krijgen en vragen te stellen. Ook de aanwezige kinderen vermaakten zich prima in de hooischuur, op de skelters, bij de rondlopende varkens en op de trampoline.

Na het voorgerecht, eendenborst, dat werd uitgeserveerd, kon iedereen geniet van een buffet met allerlei heerlijke barbecuegerechten: kalkoen, piepkuiken, stoofpotje, geroosterde groenten, aangevuld met spareribs en heerlijke boerenfrites van Boerengoed Enspijk. Na een lekker stukje ijstaart als afsluiting, kwam er langzaam een einde aan deze gezellige ledendag. Op naar de volgende…

N.B. WBQA zoekt nog vrijwilligers die willen assisteren bij het organiseren van evenementen als een ledendag, (lokale) barbecuewedstrijden, jaarvergadering, jurycursus enz. Mocht je hier interesse in hebben, stuur dan een mail aan info@wbqa.nl

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search