Gezellige en culinaire ledenavond

Zaterdag 16 november vond de jaarlijkse WBQA ledenavond plaats bij de Gertruda Hoeve in Son en Breugel. Om 17.00 uur werden de leden ontvangen met gluhwein of een ander drankje door Evert en Marlies Thielen op het gezellig aangeklede terras. Barbecuekampioen Mano Zaal en zijn assistent Marcel waren al begonnen met de voorbereidingen voor het culinaire 5-gangen American Style BBQ-diner dat die avond geserveerd werd. 
Culinair American Style BBQ-diner 
Achtereenvolgens passeerden de volgende gerechten de revue: Wrap met Low & Slow Smoked Beef Brisket, guacamole, pittige salsa en afgemaakt met koriander en peterselie, Toast met Low & Slow gegaard Heydehoeve varken, zure room, veldsla, pulled pork, mais en barbecuesaus, Hot & Fast barbecue buikribben, Met barbecuesaus geglaceerde kippendijen met als bijgerechten: coleslaw, ratatouille van de barbecue en aardappelgratin en als klapstuk van de avond: cheesecake mousse met zoute caramel en cooky crumble, gerookt op de barbecue. De gerechten werden zeer gewaardeerd. Vooral het dessert wekte enthousiaste reacties op. Dit was een origineel dessert met cheesecake en gezouten karamel gepresenteerd in een weckpotje met als verrassing een rokerige geur en smaak.
Demonstraties Mano Zaal
Veel leden trotseerden de kou om buiten de demonstraties van Mano in zijn foodtruck bij te wonen. Mano liet o.a. zien hoe hij de spareribs marineerde met o.a. suiker, honing en appelsap. Diegenen die het toch koud kregen, konden zich binnen opwarmen bij de open haard en gezellig bijkletsen met elkaar.
Aftredende bestuursleden
Tijdens de jaarlijkse WBQA ledenavond op 16 november in de Gertruda Hoeve in Son en Breugel werd ook afscheid genomen van twee bestuursleden, Egbert Nillisen en Eric van den Boom. Voorzitter Wim Vink bedankt de twee aftredende bestuursleden voor hun jarenlange inzet en gaf aan dat hij hoopt dat WBQA nog lang op hun inzet kan blijven rekenen. De heren werden bedankt met een lekkere fles van hun favoriete drank en een mooie bos bloemen.
Met dank aan Hans Raven voor de mooie foto’s hieronder!
« van 5 »
Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search