Met salsa, het Spaanse en Italiaanse woord voor ‘saus’, worden (meestal pittige) sauzen bedoeld uit de Latijns-Amerikaanse keuken.
Hierbij een overheerlijk gegrild salsa recept
Ingrediënten:
– 2 chili pepers
– 300 gram cherrytomaatjes
– 1 rode paprika
– 1 witte ui
– 3 tenen knoflook
– handje gesneden platte peterselie
– peper en zout naar smaak
Bereiding:
– Grill de cherrytomaatjes en de knoflook in een pan tot de tomaatjes knappen en de knoflook zacht is.
– Rooster de paprika, ui en chilipepers tot de buitenkant zwart is.
– Verwijder vervolgens de zwarte buitenkant van de paprika en de ui. Verwijder de zaadjes in de chilipepers en schraap het vruchtvlees van de zwarte schil. (als je van extra pittig houd kun je de zaadjes laten zitten)
– Snij alles fijn in een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout. Roer als laatste de peterselie door de salsa.