Gegrilde Octopus

Een keer iets heel anders……..
Gegrilde octopus van de BBQ. Eenvoudig maar erg lekker. De truc is om eerst de octopus te koken, en daarna even kort op de BBQ af te grillen. De meeste octopussen hebben een spanwijdte van ruim een meter! Het is een echt nachtdier en eet vrijwel alles wat op zijn pad komt, maar schelpen is zijn favoriet. Hoewel het aan het uiterlijk niet te zien is, is de octopus toch een makkelijk te bereiden vissoort!

Je koopt de octopus bij de visboer of bij een groothandel zoals de Makro of Sligro. Vaak koop je de tentakes los zodat je niet zelf de kop eraf hoeft te halen, maar je kunt ze natuurlijk ook met kop halen.

Ingrediënten:
– 1 octopus
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 ml witte wijn
– 1 Ui

.
Marinade:

– 2 eetlepels peterselie
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 2 teentjes  knoflook

Let goed op:
Er wordt veel “Gekookte Octopus” verkocht, hierbij  alleen grillen!

Bereiding:
– Giet in een pan de witte wijn. Voeg de ui toe met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
– Snijd de tentakels van de octopus, wij gebruiken enkel deze voor dit recept
– Zodra de wijn kookt voeg je de tentakels toe en laat je deze ongeveer 90 minuten koken. Als de wijn weg is voeg dan wat water toe.
– Snij de ingrediënten voor de marinade fijn en voeg ze bij elkaar in een kom.
– Zodra de tentakels gekookt zijn meng je ze in de marinade.
– Steek de BBQ aan en zodra de kolen heet zijn grill je de tentakels in ongeveer 10 tot 15 minuten.

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search