Winterbbq is hot en met heerlijke gerechten. Dit gerecht is één van die mooie en lekkere gerechten. Ik heb een paar kleine aanpassingen gemaakt om het gerecht om het meer naar mijn smaak te brengen.
Ingrediënten:
1 pastinaak
1 rode biet
1 rode ui
4 wortels
1,5 el sesamzaad
3 el honing
15 gr verse tijm
2 el olijfolie
Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175-200 °C). Als het warmer wordt dan bestaat de kans dat de groente sneller verbrand en niet goed zal garen.
Ontdoe alle groenten van hun schil en snijd de groenten is reepjes van 4 cm lang en 0,5 cm dik. Pel de ui en snijd deze in de lengte in 8 stukken.
Doe alle groenten in een schaal en voeg de sesamzaadjes, honing, tijm, olijfolie. Meng alle ingrediënten goed en zorg ervoor dat alle groenten een laagje honing hebben.
Doe alle groentes in een groentebasket en gril gedurende 40 minuten op de indirecte methode.
bron: Christian Siegers