Niet alle lekkere gerechten hoeven moeilijk te zijn. Dit recept komt uit de Allerhande en is zeer eenvoudig om te maken.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 250 g kalkoenschnitzels
– 300 g winterpeen
– 3 stengels bleekselderij
– 2 tenen knoflook
– 5 el olijfolie
– 800 g tomatenpartjes (blik à 400 g, Cirio)
– 1 el balsamicoglazuur (flesje 67 g, Emiliana)
– 500 g gnocchi
– 15 g basilicum (bakje)
Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en deze in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en snijd de knoflook fijn.
Verhit 2 el olie in een Dutch Oven en bak de peen, bleekselderij en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bliktomaten en het balsamicoglazuur toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de gnocchi toe en bak in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en knapperig.
Snijd ondertussen de kalkoen in kleine stukjes. Voeg het vlees toe aan de tomatensaus en warm 3 min. mee. Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en schep om. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi over de gnocchi.
bron: Christian Siegers