Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop paling roken exclusief voor leden van de WBQA

april 5 @ 10:30 - 16:00

Een workshop exclusief voor leden van de WBQA. Ontdek de eeuwenoude kunst van paling roken met Alex Koelewijn van Spakenburg Paling tijdens een meeslepende workshop die je meeneemt naar de oorsprong van deze ambachtelijke traditie. Vergeet moderne koeling en diepvriezers – onze voorvaderen vonden in roken de perfecte manier om voedsel te conserveren en te genieten van de rijke smaken van gerookte paling.

Start 10.00 uur ontvangst met koffie en een Spakenburgse koek.

Het beloofd een boeiende dag te worden. Roken van vis en vlees is een tijdloze klassieker. Tegelijk is het dé opkomende trend. Alex Koelewijn, een vakmeester, onthult de geheimen van paling roken en neemt je mee op een reis door de fascinerende wereld van het roken..

Om 10.30 uur begint de workshop met een exclusieve rondleiding door een van de meest moderne, maar toch ambachtelijke palingrokerijen van Nederland. Hier ontdek je de geheimen achter het ambacht en krijg je inzicht in het vakmanschap van paling roken. Daarna volgt het theoretische deel waar je uitleg krijgt over het belang van goede hygiëne, pekelen, drogen, kruiden, temperaturen, bewaren, het verschil tussen koud en warm roken en de keuze van Hierna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Onder de begeleiding van de ervaren rookmeester, waaronder de gepassioneerde Alex Koelewijn zelf, ga je jouw eigen paling roken. Tijdens deze hands-on ervaring geniet je van een heerlijke lunch verzorgd door de leden van het Dutch BBQ Team. Deze zullen de culinaire reis voortzetten met het bereiden van traditioneel gerookte paling in een aantal heerlijke hapjes.

Mis deze unieke kans niet en beleef een dag vol smaak, traditie en gezelligheid. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. VOL=VOL ! De bijdrage in de kosten zijn € 120 p.p. Inclusief koffie, thee,  consumpties en natuurlijk neem je heerlijke paling mee voor thuis.

U kunt uitsluitend HIER reserveren in de winkel en bij vragen mail naar info@wbqa.nl

 

Gegevens

Datum:
april 5
Tijd:
10:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Spakenburg Paling
Haringweg 10
Spakenburg, 3751 BH
+ Google Maps

Organisator

https://www.gastropedia.nl/
E-mail
info@gastropedia.nl
Bekijk de site van Organisator