Europees Culinaire BBQ-Kampioenschap 2018

Patrick O’Sullivan, voorzitter van de World BBQ Association, heeft bekend gemaakt dat de Zweedse BBQ-vereniging Svenska Grillfrämjandet, na een intensieve selectie door de WBQA Events Seletction Committee is gepresenteerd als organisator en locatie voor de Europese BBQ Kampioenschappen 2018.

Dit tweejaarlijks evenement zal naar verwachting worden bijgewoond door meer dan 50 professionele BBQ-teams. 

Het tweedaagse evenement vindt plaats op 9 en 10 juni 2018 in Brösarp (https://goo.gl/ZzyB1M), in het zuiden van Zweden en ca. 85 kilometer van Malmö. Het terrein is vrij toegankelijk en los van de BBQ wedstrijd is er nog van alles te zien en te proeven.

De Europese Culinaire BBQ-Kampioenschappen zullen in acht categorieën concurreren:
Kip, Vis, Rundvlees, Varkensrib, Varkensschouder, Vegetarisch, Dessert en Chef’s choice.
De ingrediënten zullen Zweeds zijn en elk team zal een identieke mand met ingrediënten krijgen om mee te werken.
Ulrik Lindelóv, president van de Zweedse BBQ Association, zei: “We zijn verheugd om dit jaar de WBQA European BBQ Championships te mogen ontvangen. We zien grillen als een levensstijl die mensen verenigt en harmonie creëert, en we kijken ernaar uit iedereen in dit speciale

WBQA juryleden die tijdens het EK willen jureren kunnen zich aanmelden bij jury@wbqa.nl

Met vriendelijke groet,

Wim Vink
Voorzitter WBQA NL

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search