Eerste Zuid-Amerikaanse WBQA BBQ-kampioenschappen groot succes

Op 12 en 13 januari 2019 vonden in Chili voor de eerste keer de Zuid-Amerikaanse WBQA BBQ-kampioenschappen plaats. WBQA Nederland was hiervoor uitgenodigd en heeft met een kleine delegatie deze wedstrijd bezocht. Ook WBQA President Jeremy Fowler en Patrick O’Sullivan van WBQA International waren van de partij.

De wedstrijdlocatie was een mooi park met prachtige oude bomen en een meer met lotusbloemen. In totaal 37 BBQ-teams, uit o.a. Chili, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Mexico, Libanon, Ierland en Zweden streden zij aan zij op deze 2-daagse wedstrijd. Wat een sfeer en wat een beleving voor de bezoekers.

Ieder team moest in totaal 5 gerechten bereiden, namelijk vis, kip, lam, spareribs en rundvlees. De gerechten werden vervolgens beoordeeld door een internationale groep juryleden. Aan het einde van de tweede wedstrijddag werden de winnaars bekend gemaakt. Het sympathieke team van Zweden heeft de Zuid-Amerikaanse WBQA BBQ-kampioenschappen gewonnen. Het BBQ-team uit Libanon was tweede en het BBQ-team van Argentinië werd derde.

Zin gekregen om een BBQ-wedstrijd in de buurt te bezoeken? Onze eigen Nederlandse WBQA BBQ-kampioenschappen vinden plaats in Son en Breugel op 17 en 18 augustus 2019. U bent van harte welkom op dit gratis evenement voor de hele familie. Kijk voor meer informatie op www.barbecuespektakel.nl

« van 3 »
Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search