Eerste BBQ-livestream wedstrijd was een succes!

Zoals jullie begrepen hebben gaat WBQA digitaal. Dat is natuurlijk niet zomaar. Door de Coranacrisis hebben digitale toepassingen een vlucht genomen. Ook in de BBQ-wereld. Vanwege het verbod op evenementen zie je overal livestreams verschijnen met BBQ-masterclasses. Begin juni vond zelfs de eerste BBQ-wedstrijd per livestream plaats!

Succesvolle eerste BBQ-livestream wedstrijd

18 teams gingen de strijd aan tijdens deze BBQ-livestream wedstrijd, waarbij geld werd ingezameld voor Support Casper. De teams bereidden in hun eigen achtertuin verschillende gerechten op de BBQ, die op afstand werden beoordeeld door de vakkundige jury, bestaande uit o.a. Felix Wilbrink en Angelique Schmeinck. Daarnaast was er een mobiel team van WBQA-juryleden, die op locatie bij de teams de gerechten proefden en beoordeelden. Via de livestream werd er gedurende de wedstrijd geschakeld tussen de verschillende locaties. Ook was de livestream te volgen via de facebookpagina’s van de verschillende deelnemende teams.

Plezier spat van het scherm af

Elk team maakte drie gerechten klaar waarbij de hoofdingrediënten voor iedereen hetzelfde waren: mosselen, paling en kalfsvlees. De teams waren qua sauzen en garnituren vrij om de gerechten zelf af te maken. Het plezier spatte van het scherm af. Sommige teams waren nog een beetje onwennig met filmen, maar alle deelnemers hadden er duidelijk lol in om zo toch samen bezig te kunnen zijn. Natuurlijk kan een livestream wedstrijd de beleving van een echte BBQ-wedstrijd niet vervangen, maar digitale technieken laten zien een mooie aanvulling te zijn…

Foto’s van de wedstrijd op www.gastropedia.nl

   

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search