Eendenborst heeft dezelfde vorm als een kipfilet maar, heeft een andere kleur, structuur en smaak. Rauwe eendenborst is vaak bordeauxrood. Dit wordt rosé als je het gaart of lichtbruin indien u het laat doorbakken. Qua structuur is eendenborst malser, maar compacter. Ook heeft een eendenborst een nog een vetrand, wat zorgt voor extra smaak.
Ingrediënten:
– 2 Eendenborstfilets
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout
Tip:
Gebruik een klein beetje rookhout &
serveer de eendenborst op een lekker Aziatische Pita.
Bereiding:
– Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen.
– Bereid je BBQ voor op een combinatie van directe en indirecte hitte. (ongeveer 200 graden)
– Haal de eendenborstfilets nu uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.
– Snijd loshangende stukjes vlees en vet weg, maar laat de vetlaag verder zitten!
– Neem nu een scherp mes en snijd de vetlaag van de filets met een scherp mes kruislings in tot het vlees. Probeer hierbij niet in het vlees te snijden.
– Bestrooi de vleeskant van de eendenborstfilets nu met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
– Als de BBQ op temperatuur is leg je de eendenborstfilets met de vleeskant op het directe deel. Gril de eendenborstfilets 2 minuutjes en draai ze vervolgens om, zodat ze met de vetkant op het rooster komen te liggen. Grill de filets nu nog 3 minuutjes en let er hierbij op dat de filets niet te veel verbranden door het vet dat voor vlammen zal zorgen. Haal ze hierna er van af en laat ze 3 minuten rusten.
– Na 3 minuten mogen de eendenborstfilets verplaatst worden naar het indirecte deel. De eendenborstfilets mogen nu rustig doorgaren tot ze een kerntemperatuur van 52 graden hebben bereikt.
– Na 3 minuten mogen de eendenborstfilets verplaatst worden naar het indirecte deel. De eendenborstfilets mogen nu rustig doorgaren tot ze een kerntemperatuur van 52 graden hebben bereikt.
– Is de Eendenborst 52 graden, dan mogen ze van de BBQ. Laat ze vervolgens nog 5 tot 10 minuutjes rusten.
– Snijd de eendenborstfilets daarna in dunne plakken en serveer dit direct.

Recente Berichten