deelnemers wedstrijd-info tijdens BBQ-Spektakel 2018

Betreft: Open WBQA Nederlandse BBQ-kampioenschappen

Beste BBQ teams,

Ook dit jaar gaan we op 18 en 19 augustus 2018 voor de 6e keer het Nederlands BBQ-spektakel in Son en Breugel organiseren. Met een groeiend aantal bezoekers, vorig jaar zelfs meer dan 1500 bezoekers zijn er leuke stands en presentaties. Het geheel op een unieke locatie: bij het fraaie Kloosterhotel La Sonnerie, wordt het zonnige barbecuespektakel in stijl met leuke, zomerse muziek en heel veel gezelligheid gehouden. Tijdens deze dagen is er ook volop gelegenheid diverse culinaire gerechten te proeven en recepten te verzamelen. Uiteraard zullen de gewone hamburger en spareribs ook niet ontbreken. Zoals jullie weten houden we dan ook de open Nederlandse Kampioenschappen culinair BBQ-en. Diverse (internationale) inschrijvingen van deelnemende BBQ-teams hebben we inmiddels reeds ontvangen. Bent u lid van de WBQA en heeft u dit jaar ook weer interesse om mee te doen? Laat het ons dan zsm weten op info@wbqa.nl.

Waarom dit event:

WBQA staat voor World Barbecue Association; een internationale barbecue organisatie. Wereldwijd actief in 23 landen (5 continenten) waarbij culinair barbecuegenot, informatieverstrekking en vriendschap centraal staat. Dit doen we o.a. door middel van: • Ondersteuning en bevordering van barbecueën op een zodanige wijze dat het op een veilige, gezonde en sociale wijze gebeurt. • Zich ervoor inspannen dat de sport van het barbecueën het grote publiek bereikt. • Het publiek op de hoogte te brengen van barbecue evenementen, (nieuwe) producten en trends als ook algemene informatie en wedstrijdresultaten.

De meeste aanwezige BBQ-teams zullen meedoen aan de wedstrijd. Op zaterdag wordt de wedstrijd gestart en op zondag worden de gerechten aan de jury aangeboden. Op het einde van de dag zullen dan ook alle (prijs)winnaars bekend zijn en zal er worden afgesloten met een prijsuitreiking. Op zaterdag zal op eind van de dag aansluitend nog een gratis toegankelijke AfterParty zijn.

De BBQ-teams die gedurende het weekend aan de bezoekers ook producten/gerechten willen verkopen en/of laten proeven dienen dit vooraf aan de organisatie door te geven. De BBQ-wedstrijd en het BBQ-Spektakel zijn aan elkaar verbonden en moeten samen een sterk DUO vormen. We verwachten dan ook dat ieder BBQ-teams interactie met het publiek maakt. Ook al verkoopt u niets zorg wel voor wat proeverijen, recepten en/of tips. Want zonder publiek is er ook geen wedstrijd!!


WBQA Publieksprijs:

Tijdens het BBQ-spektakel kunnen er door de (wedstrijd) teams BBQ-hapjes en gerechten verkocht worden aan het publiek. De WBQA-leden kunnen op zaterdag en zondag de BBQ-teams beoordelen. Nu een keer niet op de smaak van de gerechten of de opmaak van het bord maar wel op: -Inrichting en uitstraling stand, -Veiligheid, -Originaliteit, -Klantvriendelijkheid en -Informatie uitwisseling. Deze publieksprijs ziet de WBQA als een belangrijke meerwaarde van het evenement omdat de BBQ-teams door haar eigen leden ook worden beoordeeld op belangrijke bijzaken. Dit is lijn van de belangrijkste doelstellingen van de WBQA en de peilers van haar bestaan: Het bevorderen van culinair barbecueën in de meest ruime zin van het woord. Het bevorderen van barbecueën als vrijetijdsontspanning en een levensstijl creëert die de vrede bevordert en mensen met elkaar verbindt en het bevorderen van de onderlinge contacten.

 

Wedstrijdreglement:

Op basis van constante evaluaties en markt wijzigingen proberen we ieder jaar het wedstrijdreglement verder te verbeteren en/of uitbreiden. We trachten iedere jaar het zgn. culinaire barbecueën nog beter tot zijn recht te laten komen en krijgen de BBQ-teams volop mogelijkheden hun eigen receptuur toe te passen.

Jullie gerechten zullen worden (blind) beoordeeld door gecertificeerde WBQA juryleden en per gerecht zullende de winnaars bekend worden gemaakt. De overall 1e prijswinnaar krijgt eveneens een geld bedrag van € 500,00.


Verkoop gerechten:

Tijdens dit weekend mogen de deelnemende teams ook aan het publiek hapjes verkopen. Betalingen uitsluitend door middel van bonnen welke door de organisatie aan de bezoekers worden verkocht. Gerechten mogen minimaal 1 bon en maximaal 3 bonnen kosten. Inname en afrekening wordt na het evenement op zondag rond 19.00 uur direct verzorgd. Organisatie rekent 10% fee.

Aangezien niet ieder team gerechten wil verkopen verzoeken wij jullie voor 1 augustus as. aan ons door te geven (info@wbqa.nl) wie van jullie wel gerechten willen verkopen.

De gerechten welke jullie verkopen mogen niet pur sang alleen het bereide BBQ gerecht zijn maar moet ook een bijlage bevatten. Dit om het gerecht wat meer body te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mie, rijst, gebakken aardappels, brood enz.


Condities:

Inschrijfgeld is € 150,00 per team welke uiterlijk 1 maand voor aanvang wedstrijd betaald dient te zijn.
Annuleren kan tot 6 weken voor aanvang van het kampioenshap.

Het staat vrij om zelf uw inkopen te organiseren. Wel kunnen wij met gepaste trots zeggen dat HANOS een van onze sponsors is tijdens dit evenement. Dit houdt in dat u hier een extra korting geniet.

Elk team wat zich inschrijft kan zijn inkooplijst (buiten de kruiden) naar de organisatie mailen. e-mail: info@wbqa.nl De ingrediënten worden dan voor jullie besteld en op zaterdag ochtend na betaling aan jullie overhandigd. Je mag echter ook zelf met een Hanos pas van de WBQA inkopen doen bij de Hanos. Dit kan bij iedere Hanos vestiging in Nederland (bijv. Eindhoven) of België. Indien je kiest voor eigen inkoop bij de Hanos, gaarne ons dan een kopij van de factuur te overhandigen.

Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, Brandblusser, Houtskool, werktafels…….

Voor de wedstrijd worden gemerkte borden ter beschikking gesteld.


Opbouw en briefing:

Een team heeft een ruimte van 4 x 4 meter tot zijn beschikking. Alle bij het team behorende tenten en accessoires dienen zelf te worden meegebracht en binnen deze ruimte worden opgesteld. Bij afwijkende maten neem je contact op met de organisatie.

Op zaterdag 18 augustus 2018 zal het wedstrijdterrein vanaf 10.00 uur alleen nog maar te voet bereikbaar zijn. Om 12.00 uur is er de samenkomst van de BBQ-teams waar de teamleider verplicht is bij aanwezig te zijn. De hoofdjury zal alle vragen omtrent wedstrijd kunnen beantwoorden, ook zal de uitreiking vlees, vis en gevogelte plaatsvinden. Op zondag 19 augustus dient het 1e gerecht om 13.00 uur te zijn ingeleverd. Volledige wedstrijdschema wordt 1 maand vooraf bekend gemaakt. Prijsuitreiking staat gepland om 18.00 uur en rond 19.30 uur starten we met de afbraak, svp niet eerder!!

Bewaking zal in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig zijn.

Denk aan een eigen brand- blusser/deken en de EHBO trommel!!


Overnachten:

Er kan overnacht worden in Kloosterhotel La Sonnerie maar hierbij geldt wie het eerst komt die het eerst maalt. Reserveren kunt u via http://www.sonnerie.nl/

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Top