Betreft: Open WBQA Nederlandse BBQ-kampioenschappen

Beste BBQ-teams,
Ook dit jaar gaan we op 27 en 28 augustus 2022 voor de 7e keer het Nederlands BBQ-Spektakel in Son en Breugel organiseren. Met een groeiend aantal bezoekers, vorige keer zelfs meer dan 1500 bezoekers zijn er leuke stands en presentaties. Het geheel op een unieke locatie: bij het fraaie Kloosterhotel La Sonnerie, wordt het zonnige BBQ-Spektakel in stijl met leuke, zomerse muziek en heel veel gezelligheid gehouden. Tijdens deze dagen is er ook volop gelegenheid diverse culinaire gerechten te proeven en recepten te verzamelen. Uiteraard zullen de gewone hamburger en spareribs ook niet ontbreken. Zoals jullie weten houden we dan ook de Open WBQA Nederlands Culinair BBQ-Kampioenschap. Diverse (internationale) inschrijvingen van deelnemende BBQ-teams hebben we inmiddels reeds ontvangen.


Waarom dit event:
WBQA staat voor World Barbecue Association; een internationale barbecue organisatie. Wereldwijd actief in 23 landen (5 continenten) waarbij culinair BBQ-genot, informatieverstrekking en vriendschap centraal staat. Dit doen we o.a. door middel van: • Ondersteuning en bevordering van BBQ’en op een zodanige wijze dat het op een veilige, gezonde en sociale wijze gebeurt. • Zich ervoor inspannen dat de sport van het BBQ’en het grote publiek bereikt. • Het publiek op de hoogte te brengen van BBQ-evenementen, (nieuwe) producten en trends als ook algemene informatie en wedstrijdresultaten.

De meeste aanwezige BBQ-teams zullen meedoen aan de wedstrijd. Op zaterdag wordt de wedstrijd gestart en op zondag worden de gerechten aan de jury aangeboden. Op het einde van de dag zullen dan ook alle (prijs)winnaars bekend zijn en zal er worden afgesloten met een prijsuitreiking. Op zaterdag zal op eind van de dag aansluitend nog een gratis toegankelijke AfterParty zijn.

De BBQ-teams die gedurende het weekend aan de bezoekers ook producten/gerechten willen verkopen en/of laten proeven dienen dit vooraf aan de organisatie door te geven. De BBQ-wedstrijd en het BBQ-Spektakel zijn aan elkaar verbonden en moeten samen een sterk DUO vormen. We verwachten dan ook dat ieder BBQ-teams interactie met het publiek maakt. Ook al verkoopt u niets zorg wel voor wat proeverijen, recepten en/of tips. Want zonder publiek is er ook geen wedstrijd!!


WBQA Publieksprijs:
Tijdens het BBQ-Spektakel kunnen er door de (wedstrijd) teams BBQ-hapjes en gerechten verkocht worden aan het publiek. De WBQA-leden kunnen op zaterdag en zondag de BBQ-teams beoordelen. Nu een keer niet op de smaak van de gerechten of de opmaak van het bord maar wel op: -Inrichting en uitstraling stand, -Veiligheid, -Originaliteit, -Klantvriendelijkheid en -Informatie uitwisseling. Deze publieksprijs ziet de WBQA als een belangrijke meerwaarde van het evenement omdat de BBQ-teams door haar eigen leden ook worden beoordeeld op belangrijke bijzaken. Dit is lijn van de belangrijkste doelstellingen van de WBQA en de peilers van haar bestaan: Het bevorderen van culinair BBQ’en in de meest ruime zin van het woord. Het bevorderen van BBQ’en als vrijetijdsontspanning en een levensstijl creëert die de vrede bevordert en mensen met elkaar verbindt en het bevorderen van de onderlinge contacten.


Wedstrijdreglement:
Op basis van constante evaluaties en markt wijzigingen proberen we ieder jaar het wedstrijdreglement verder te verbeteren en/of uitbreiden. We trachten iedere jaar het zgn. culinaire BBQ’en nog beter tot zijn recht te laten komen en krijgen de BBQ-teams volop mogelijkheden hun eigen receptuur toe te passen.

Jullie gerechten zullen worden (blind) beoordeeld door gecertificeerde WBQA juryleden en per gerecht zullen de winnaars bekend worden gemaakt. De overall 1e prijswinnaar krijgt eveneens een geldbedrag van € 500,00.
Wedstrijdreglement


Verkoop gerechten:
Tijdens dit weekend mogen de deelnemende teams ook aan het publiek hapjes verkopen. Betalingen uitsluitend door middel van bonnen welke door de organisatie aan de bezoekers worden verkocht. Gerechten mogen minimaal 1 bon en maximaal 3 bonnen kosten. Inname en afrekening wordt na het evenement op zondag rond 19.00 uur direct verzorgd. Organisatie rekent 15% fee.

Aangezien niet ieder team gerechten wil verkopen verzoeken wij jullie voor 10 augustus as. aan ons door te geven (info@wbqa.nl) wie van jullie wel gerechten willen verkopen.

De gerechten welke jullie verkopen mogen niet pur sang alleen het bereide BBQ-gerecht zijn maar moet ook een bijlage bevatten. Dit om het gerecht wat meer body te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mie, rijst, gebakken aardappels, brood enz.


Condities:
Inschrijfgeld is € 150,00 per team welke uiterlijk 1 maand voor aanvang wedstrijd betaald dient te zijn.
Annuleren kan tot 6 weken voor aanvang van het kampioenshap.

  • Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, Brandblusser, Houtskool, werktafels…….
  • Ook moeten de teams de niet basisingrediënten zelf verzorgen!
  • Het ‘Chef Choice’ dessert wil zeggen dat de wedstrijdteams een vrije keus hebben in wat voor soort desserts ze gaan bereiden. Alle ingrediënten worden ook door de teams zelf verzorgd.

Voor de wedstrijd worden gemerkte borden ter beschikking gesteld.


Opbouw en briefing:
Een team heeft een ruimte van 3 x 4,5 meter tot zijn beschikking. Alle bij het team behorende tenten en accessoires dienen zelf te worden meegebracht en binnen deze ruimte worden opgesteld. Bij afwijkende maten neem je contact op met de organisatie.

Op zaterdag 28 augustus 2021 zal het wedstrijdterrein vanaf 10.00 uur alleen nog maar te voet bereikbaar zijn. Om 12.00 uur is er de samenkomst van de BBQ-teams waar de teamleider verplicht is bij aanwezig te zijn. De hoofdjury zal alle vragen omtrent wedstrijd kunnen beantwoorden, ook zal de uitreiking vlees, vis en gevogelte plaatsvinden.
Let op: We welken met 6 gerechten (waarvan 1 vegetarisch, 1 vis en vlees). Op zondag 29 augustus dient het 1e gerecht om 14.00 uur te zijn ingeleverd. Volledige wedstrijdschema wordt 1 maand vooraf bekend gemaakt. Prijsuitreiking staat gepland om 18.30 uur en rond 19.30 uur starten we met de afbraak, svp niet eerder!!

Bewaking zal in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig zijn.

Denk aan een eigen brand- blusser/deken en de EHBO trommel!!


Overnachten:
Er kan overnacht worden in Kloosterhotel La Sonnerie maar hierbij geldt wie het eerst komt die het eerst maalt. Reserveren kunt u via http://www.sonnerie.nl/

 

 
Ons Boerenerf
Ofyr
Innamood
Happy BBQ Tray
BBQ Flavour
Verstegen
Sebar
Pellerica
 
0

Start typing and press Enter to search