Crostini met gemarineerde kip
Lees hieronder een uitgebreid recept, samengesteld door Kookstudio Culinair Centrum.
Ingrediënten: (8 personen)
Crostini:
½ briochebrood
40 ml olijfolie
Gemarineerde kippendijen:
8 st kippendijen
Marinade:
200 ml ketchup
25 gr suiker
4 eetlepels chili sauce
2 eetlepel ketjap
paar drupjes citroensap
paar drupjes worcestershiresauce
50 ml bouillon
fijngehakt teentje knoflook
zout & peper
Bereiding:
Crostini:
- Breng de barbecue naar 200º C.
- Snijd het brood in mooie “dikke” plakken.
- Bestrijk iedere plak met de olie en grill de broodjes krokant op de barbecue.
Gemarineerde kippendijen:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en schenk over de kippendijen.
- Meng alles goed door elkaar en laat voor het beste resultaat een nacht marineren in een goed afgesloten bak.
- Haal de kippendijen uit de marinade en doe de marinade in een pannetje.
- Breng de marinade aan de kook en kook rustig in tot deze stroperig wordt.
Kippendijen
- Breng de barbecue naar 180/200 º C.
- Leg de kippendijen op het rooster en doe het deksel dicht.
- Laat de kippendijen in 8/12 minuten gaar en krokant worden, draai ze halverwege, na zo’n 4/6 minuten 1 keer om.
- Neem de dijen van het rooster en laat ze kort rusten.
- Snijd de dijen in dunne plakjes en leg ze op de crostini’s, lepel er als laatste wat van de ingekookte marinade overheen.
Wilt u graag beter leren werken met de keramische barbecue van Primogrill of Big green egg? Geef je dan op voor een barbecue workshop in Kookstudio Culinair Centrum Aarle-Rixtel. Kijk voor de actuele data in de agenda op de website: www.culinaircentrum.nl/agenda
Recente Berichten