Een ongelooflijk lekker toetje uit de reeks van het WinterWeberen.
Het gerecht is aangepast aangezien ander het chocola niet zacht genoeg zou zijn.
Voor 6 cakejes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Grilltijd: 12-15 minuten
Grillmethode: indirecte gemiddelde warmte
Ingrediënten:
100 gr boter
200 gr suiker
125 gr pure chocolade
4 eieren
100 gr tarwebloem
Smelt boter, suiker en chocolade op een laag vuur in een kleine steelpan (eventueel au-bain-marie). Haal de steelpan van het vuur en laat het chocolademengsel afkoelen. Klop vervolgens de eieren erdoor. Zeef de meel en roer deze voorzichtig door het chocolade mengsel. Zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven.
Vul kleine ingevette ovenvaste schaaltjes met het deegmengsel. Leg de bakjes in de koelkast tot het moment dat ze op de barbecue kunnen. Bereid de voor barbecue op indirecte gemiddelde warmte (ca. 185 °C)
Gril de cakejes gedurende 12-15 minuten, de cakejes moeten van binnen nog vloeibaar zijn. Ga vanaf 8 minuten kijken hoe het gaat. Prik met een prikker om te kijken als alles nog goed zacht is van binnen.
bron: Christian Siegers