Chimichurri saus & marinade

Chimichurri is een saus en marinade en wordt gebruikt bij gegrild vlees in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken.

Chimichurri
ingrediënten voor 250ml

  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 blaadjes verse laurier, steeltje verwijderd en fijngehakt
  • 2 verse groene jalapeñopepers, fijngesneden met zaadjes
  • 1 rode peper, fijngehakt met zaadjes
  • 1 bos krulpeterselie, zeer fijngehakt
  • 1 bos bladpeterselie, zeer fijngehakt
  • ½ bos verse oregano, zeer fijngehakt
  • ¼ bos koriander, zeer fijngehakt
  • 1 el grof zeezout
  • Vergemalen zwarte peper
  • 70 ml witte wijnazijn
  • 160 ml lojfolie

Een goede chimichurri is even wat snijwerk, maar stop de ingrediënten nooit in de blender als short cut. Dan worden de kruiden en knoflook gepureerd en krijg je geen frisse groene kruidensaus.

Start met het maken van de chimichuri door alle fijngehakte kruiden te mengen met de overige ingrediënten en proef op smaak. De chimmichurri moet fris, licht zoetig en pittig zijn. Voeg eventueel naar wens zout, peper of azijn toe. De chimichurri is afgedekt onder een laagje olie een week houdbaar in de koelkast. Laat een paar uur in de koelkast staan voordat je het gaat gebruiken. De smaak wordt er zeker beter van.

 

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search