Caveman-Style T-Bone steak

Caveman-Style T-Bone steak
Caveman-Style T-Bone steak, voor de echte bikkels! Direct op het kolen, maar zonder het te verbranden. Een heerlijke steak vol van smaak.


Bereiding:

– Neem een goede T-Bone van 500 gram en wrijf deze in met grof zeezout en peper.
– Maak de BBQ klaar met houtskool en zorg dat deze rood/wit gloeiend zijn.
– Verwijder al het as wat op de kolen ligt door met bijvoorbeeld een stuk karton dit weg te wapperen.
– Leg vervolgens de steak direct op het kolen en laat deze ongeveer 3 min erop liggen.
– Wanneer er aan de bovenkant langzaam rode vocht eruit komt, is het tijd om te keren. Keer de steak om en tik de stukjes houtskool eraf. Wacht weer ongeveer 3 min.
– Serveren maar!!

 

 

 

 

bron: Christian Siegers

Tip:
– Wanneer je liever een rose steak wil hebben, leg de steak er dan iets langer op.
– Controleer anders met een temperatuurmeter of druk test hoe gaar de steak is.

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search