Hele bloemkool van de barbecue

Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes.

Ingrediënten/benodigdheden: 

  • 1 Bloemkool
  • 2 Bosuien
  • 100g Cheddar kaas
  • 1/2 tl Cayennepeper
  • 150g Geitenkaas 55+
  • 2 el Water
  • Aluminiumfolie
  • Aluminium grillbakje

 

Bereiding:

  • Steek de barbecue (met deksel) aan
  • Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en wikkel de kool in een stuk aluminiumfolie. Leg de bloemkool op het barbecuerooster alsde kolen roodgloeiend zijn. Doe de deksel op de barbeque en laat de bloemkool in ca. 45 min. gaar worden. Keer regelmatig
  • Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en rasp de cheddar. Doe de helft van de bosui samen met de cheddar en de cayennepeper in een vuurvast- of aluminiumbakje. Verkruimel de geitenkaas erboven. Voeg het water toe en roer door.
  • Neem de bloemkool van de barbeque, verwijder de folie en leg de bloemkool nog 5 min. terug op de barbecue. Keer regelmatig. Zet het bakje met de kaassaus ernaast, zodat de kaas smelt. Roer met een garde of vork tot een egale saus.
  • Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal met de saus ernaast. Gebruik de rest van de bosui als garnering.

 

BRON: Dit heerlijke recept met bijbehorende video is compleet afkomstig uit de Allerhande van Albert Heijn.

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188645/hele-bloemkool-van-de-barbecue

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search