BBQ-uien

Virginia Briguglio uit Peachtree City, Georgia, verraste de jury van de wedstrijd voor het Beste BBQ-recept van Quick & Simple met dit kant-en-klare bijgerecht.

Ingrediënten 

  • 4 grote uien
  • eetlepels boter
  • tl barbecuesaus
  • tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl knoflook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor op medium. Pel de uien, maar laat het worteluiteinde intact. Snijd aan de bovenkant van elke ui twee kleine X’en aan beide kanten, ongeveer 1/2 cm diep. Leg elke ui op een groot stuk aluminiumfolie dat is bedekt met antiaanbakspray. Bedek elke ui met 1 eetlepel boter en 1 theelepel barbecuesaus.
  2. Meng droge kruiden en strooi over elke ui. Breng twee tegenoverliggende kanten van de folie samen en vouw ze strak over de ui. Rol elke resterende kant strak op. Grill de uienpakketjes 45 tot 50 minuten, draai ze elke 10 minuten om om aanbranden te voorkomen.
Deel op social media: