BBQ Flavour

BBQ Flavour
Houtskool van BBQ Flavour is niet zo maar de eerste de beste houtskool.  Marijn en Fréderic, twee geboren liefhebbers van alles wat met BBQ’ en en vuur te maken heeft, zijn op zoek gegaan naar het zwarte goud. Houtskool in haar puurste vorm. Deze zoektocht door de oerwouden van Vietnam en Japan heeft hun onder meer naar Binchotan Houtskool geleid. Deze houtskool wordt op traditionele zorgvuldige wijze gemaakt door authentieke Binchotanbranders. Een uitstervend beroep helaas, dus geniet er nog van zo lang als het nog kan.

Briketten
Mensen die het milieu hoog in het vaandel hebben houden van deze soort houtskoolbriketten. De ingrediënten blijven namelijk ongebruikt, tenzij je ze hier inzet. Deze houtskoolbriketten worden namelijk gemaakt uit hardhout zaagsel.

Marabú
Marabú is Cubaans hardhout. De Marabú houtskool wordt lokaal geproduceerd, op traditionele wijze. Het ambachtelijke proces, dat in harde termen pyrolyse heet, wordt in alle rust en zuiverheid uitgevoerd. Marabú behoort tot een struiksoort en overwoekerd Cuba, hierdoor hoeven geen bomen gekapt te worden voor jouw BBQ moment!  Meer over Marabú vind je hier.

Binchotan
De houtskool die in Japan wordt gebruikt, heet Binchotan. Binchotan is een soort houtskool met een onaards hoog koolstofpercentage, wat voor een zuivere samenstelling zorgt. Het ambachtelijke proces, dat in harde termen pyrolyse heet, kan onder toezicht van de houtskoolbrander maar liefst twee weken lang duren. Maaaar, dan heb je ook wat en dat proef je! Meer over Binchotan vind je hier.

Rookhout chips
Rookhout is er om je voedsel op de barbecue extra geur, smaak en kleur te geven. Zo hebben we diverse soorten in ons assortiment. Er zijn enorm veel combinaties mogelijk, want elke soort past bij een bepaald type vis, vlees, gevogelte, kazen of groenten. Je kunt blijven proberen. Je raakt niet uitgegeten! Ons rookhout is 100% zuiver en afkomstig van onbespoten bomen. Er zullen dus geen chemicaliën vrij komen tijdens het verhitten van het hout. Het biedt een geweldige smaak, maar door de verschillende houtsoorten ook verschil in smaak en kleur sensatie. Ontdek ze hier.

Rookhout Chuncks
Rookhout chuncks worden vaak gebruikt voor langere rooksessies in de kamado of BBQ.
In een doos zit c.a. 2,5kg aan houtblokken, dit kan wat afwijken i.v.m de grootte van de blokken en de houtsoort. De chuncks zijn zowel droog als geweekt te gebruiken. Benieuwd naar welke houtsoort het beste bij jouw gerecht past? Ontdek ze hier.

 

Bbqflavour de webshop voor Binchotan, houtskool en rookhout

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search