Bahn mi

Bahn mi is zo’n traditioneel straat eten in Vietnam. Vaak een pistolet of half stokbroodje gevuld met varkensvlees (kan ook iets anders zijn als ei of gehaltballetjes, kip) verder aangevuld met Dua ca rot en komkommer. Dua ca rot zijn tafelzuur wortels die het zuur brengt bij verschillende gerechten. Dit komt dan ook uitstekend tot zijn recht bij Banh mi. En een kennis was zo vriendelijk geweest het recept te delen. Omdat er meerdere versies zijn, zullen deze natuurlijk nog een keer gemaakt worden

Ingrediënten:

– 250 gr varkenshaas
– koriander, blaadjes en hele takjes
– komkommer, in plakjes of julienne
– Spaanse peper, in ringen of julienne
– Dua ca rot (zie hieronder)

Ingrediënten Dua ca rot:
– 1 grote winterpeen, in julienne gesneden
– 50 ml water
– 50 ml natuurazijn
– 50 gr suiker
– 1/4 tl zout

Los in een pan de suiker en zout op in het water op een klein vuurtje. Voeg de azijn toe en laat alles afkoelen.
Meng de wortel in de dressing. Laat de groente vóór gebruik ongeveer 2 uur op kamertemperatuur rusten.

Dressing (voor ongeveer 4 pistoletjes):
– 1 el vissaus
– 1 el sojasaus
– 1 el Maggi
– 2 el suiker, liefst bruine suiker
– 2 el citroen
– 1 tl sambal oelek of meer naar smaak

Meng de dressing ingrediënten tot een mengsel.

Grill het vlees. Doe wat komkommer, Dua ca rot, blaadjes koriander en verse pepers tussen de broodjes.

Vul de Vietnamese broodjes verder met het vlees. Besprenkel met de dressing.

 

bron: Christian Siegers

0

Start typing and press Enter to search