Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

15 oktober 2022

€95

Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA.

WBQA Nederland verleent zijn medewerking omdat met deze wedstrijd het culinair barbecueën met Hollands wild in de meest ruime zin van het woord wordt bevorderd. De jury bestaat uit SVH Meesterkoks en met Michelinsterren bekroonde topkoks. Onze hoofdjury Frank Saris zal deel uitmaken van deze jury en tijdens de wedstrijd gelden de reglementen van de WBQA.

Ieder deelnemend team bereidt vier gerechten, allemaal met wild. Er bestaat de mogelijkheid om bij een van deze gerechten uw product erin te laten verwerken. Het hoofdingrediënt wordt aangeleverd en de rest mag u zelf meenemen tenzij anders wordt vermeld.
Voor ieder gerecht is een prijs en overkoepelend worden een eerste, tweede en derde plaats bepaald die alle met mooie prijzen bekroond worden.
De brandstoffen die gebruikt mogen worden zijn brikketten, hout of houtskool. Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, brandblusser, EHBO-koffer, brandstof, werktafels, etc. De volledige opdrachten en de reglementen worden maximaal een maand voor de wedstrijd aan de deelnemende teams gecommuniceerd.

De wedstrijd vindt plaats op het evenemententerrein in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daar zullen deze dag ookmeer activiteiten plaatsvinden op het gebied van wild en buitenleven. In de centrale tent zullen kookdemo’s plaatsvinden en wordt het uitbenen van wild en gevogelte gedemonstreerd. Buiten de kookwedstrijd vindt u voorlichting over wild, BBQ’en en aanverwante producten. Ook zal WBQA Nederland aanwezig zijn met een stand om uitleg te geven over de WBQA en leden werven. De dag wordt aangekleed met lezingen en muziek.

Mocht u willen deelnemen aan het Open NK Culinair Wild BBQ 2022 dan kunt u zich opgeven per mail via info@gastropedia.nl De deelnamekosten bedragen € 95,00 exclusief btw per team. Micht u nog vragen hebben dan kunt u via dit mailadres contact opnemen.

Wij wensen alle deelnemende teams heel veel succes en plezier.

Bestuur WBQA Nederland

Gegevens

Datum:
15 oktober 2022
Kosten:
€95
Evenement Categorie:

Locatie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Nederland + Google Maps
0

Start typing and press Enter to search