2020 WBQA digitaal – video- verschillende BBQ soorten

In deze video gaan we je uitleggen welke soorten bbq’s er zijn, en welke eigenschappen deze bbq’s hebben zodat je een beter beeld krijgt van de verschillen. Zo kun je bij de aanschaf een betere keus maken voor een bbq die past bij wat jij wil.

De kamado
Dit is een type bbq en momenteel de populairste in zijn soort. Een kamado is een bbq gemaakt van keramiek en heeft de eigenschap dat het zijn warmte ontzettend goed vasthoudt. Dat maakt deze bbq heel zuinig in brandstofverbruik en makkelijk op temperatuur te krijgen én te houden.

Een nadeel van dit type bbq kan zijn dat ze vrij kostbaar zijn en het zijn niet bepaald lichtgewichten. Er zijn diverse merken BBQ’s in verschillende prijsklassen, met ieder zijn eigen looks. Denk aan de Big Green Egg, Primo, Kamado Joe en Grill Bill. En zo zijn er nog een heleboel merken die erg goed zijn.

De ketel bbq
Een ketel bbq is een metalen bbq met ronde vormen, denk bijvoorbeeld aan een Weber. Deze bbq’s zijn vaak zachter voor de portemonnee dan een kamado en doen wat ze moeten doen en dat is jouw gerechten bereiden zoals jij dat wil.

Een nadeel kan zijn dat ze minder zuinig zijn in brandstofverbruik en dat de temperatuur wat lastiger te beheersen is.

De elektrische bbq
Een andere populaire bbq is de elektrische, eenvoudig in gebruik. Stekker in het stopcontact en gaan. Vaak goedkoop in aanschaf en in gebruik want je hoeft geen brandstof en of aanmaakblokjes te kopen.

Een nadeel kan zijn dat de beleving van het échte bbq’en ontbreekt net als de échte bbq smaak. Want je hebt geen rooksmaak van houtskool of briketten.

De gasbbq
Ook dit laatste type bbq is redelijk populair. Gas ontsteekt makkelijk en is relatief onderhoudsvrij, op wat schoonmaken na. Gas bbq’s zijn er in vele soorten en maten, voor elke portemonnee is er wel een gasbbq te vinden.

Een nadeel zou kunnen zijn dat het gas op is en je naar de winkel moet om een verse gasbus te halen. Ook is de beleving van het echte bbq-en minder aanwezig dan bij een houtskool bbq.

Conclusie:
kijk je portemonnee en je partner even lief aan en denk na hoe veel tijd je kwijt wilt zijn aan jouw buitenkook avontuur. Een houtskool gestookte bbq is iets tijdrovender dan bijv. een gas of elektrische bbq. Maar naar onze mening geeft een houtskool bbq wel de leukste ervaring en de lekkerste smaak.

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search