14 okt. 2018 WBQA (Jury)Ledendag bij “Ons Boerenerf” duurzame Varkenhouderij

Op 14 oktober a.s. organiseert WBQA een gezellige en leerzame ledendag voor WBQA jury- en andere leden. Ook partners en kinderen van onze leden zijn van harte welkom tijdens deze leuke dag bij Ons Boerenerf, Banendijk 5, 6034 SV in Nederweert-Eind. Familiebedrijf Ons Boerenerf is een duurzame varkenshouderij, gecombineerd met horeca en vergaderzalen, en al jarenlang trouwe sponsor van WBQA en het WBQA BBQ-Spektakel.

We beginnen de dag om 14.00 als iedereen wordt ontvangen met koffie en thee. We zijn in Limburg en dan hoort daar uiteraard Limburgse vlaai bij. Als iedereen binnen is volgt om 15.00 een rondleiding door het bedrijf. Kringloopdenken is de basis voor de duurzame bedrijfsvoering op dit vleesvarkensbedrijf. Duurzaam omdat voedselverspilling wordt tegengegaan door hoogwaardige restproducten zoals gebakken friet en brood aan de varkens te voeren. Ook duurzaam omdat de mineralen in de varkensmest worden gebruikt om de bodemvruchtbaarheid optimaal te houden. Daarnaast bevorderen de meest moderne technieken een laag energieverbruik binnen het bedrijf. Dit alles en meer om een kwalitatief en lekker stukje varkensvlees te produceren.  We zullen dit allemaal ontdekken en zien tijdens de rondleiding.

Na een korte pauze begint om 16.00 de workshop door Matt Deenen, slager bij Horecagroothandel Hanos, die ons gaat laten zien hoe je een varken uitsnijdt en panklaar maakt. Tijdens de workshop legt hij uit waar de technische delen vandaan komen. Hij snjjdt ze uit en enkele deelnemers gaan actief meedoen met het uitsnijden, voor wie durft! Als het vlees panklaar is, worden de  barbecues aangestoken en wordt deze dag afgesloten met een heerlijk barbecue buffet. 

Programma (jury)ledendag Ons Boerenerf, Nederweert-Eind:
14.00 ontvangst met koffie, thee en Limburgse vlaai
15.00 rondleiding Ons Boerenerf
15.30 pauze met verfrissingen
16.00 workshop Matt Deenen
17.00 BBQ-time!
19.00 afsluiting

We hebben geprobeerd de kosten van deze dag zo laag mogelijk proberen te houden. Deze bedragen 25 euro per WBQA lid en zijn te bestellen in de webshop.

Kom op 14 oktober naar Nederweert-eind en laat je verrassen en inspireren! Wij hebben een mooi programma samengesteld voor deze dag en hopen jullie allemaal te ontmoeten in Nederweert-Eind! 

Met vriendelijke groet,

WBQA Nederland

Wim Vink
Voorzitter

 

https://wbqa.nl/product/jury-ledendag-14-oktober-2018/

 
 
Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search